Vorming medewerkers wijkpartners

Circus Zonder Handen werkt samen met verschillende wijkpartners die actief kinderen en jongeren naar de circuslessen toeleiden. Medewerkers van deze wijkpartners worden door Circus Zonder Handen gevormd tot circusanimator. Hierdoor kunnen zij actief meewerken tijdens de reguliere circusactiviteiten en kunnen ze ook op eigen houtje binnen hun eigen organisatie de circusmicrobe verspreiden. Een  5-daagse vorming die over een heel schooljaar wordt gespreid in combinatie met een coachingtraject tijdens de circusactiviteiten maakt van 20 Brusselse begeleiders de gedroomde circusanimatoren! 

Dit traject maakt deel uit van het Vormingsaanbod voor IBO’s en WMKJ’s van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Vorming op bestelling

Circus Zonder Handen organiseert vorming en bijscholing voor wie met circustechnieken en de specifieke circuspedagogiek aan de slag wil gaan of deze wil integreren in zijn werkveld. Leerkrachten, kinesisten, animatoren in het jeugdwerk, opvoeders, studenten,...

Tijdens de vorming maak je kennis met de verschillende circustechnieken en leer je hoe je circus kan aanwenden om creatief en actief te zijn met mensen uit diverse doelgroepen. De vorming wordt steeds in nauw overleg met de deelnemers voorbereid, de inhoud van de vorming wordt aangepast naar de specifieke vraag van de organisator.