Wekelijkse lessen

Bij CZH willen we dat iedereen zich goed voelt in de wekelijkse lessen. We verdiepen #Ifeelgood in de lessen, met doelen per leeftijd. In elke fase van je ontwikkeling leggen we dus een andere focus:

KLEUTERS

4-5 jaar
#trust #vertrouwen # confiance

Vanaf 4 jaar werken we aan het vertrouwen van kleuters in zichzelf, met hun ouders en met de trainer. 

KINDEREN
6 tot 7 jaar
#fun # plezier #amusant

Vanaf 6 jaar willen we dat de ketjes vooral plezier hebben en geprikkeld worden. Ze leren alle technieken binnen onze circusschool voor de eerste keer kennen. 

8 tot 12 jaar
#proud #trots #fier

Vanaf 8-jarige leeftijd kunnen jullie ketten al stevig doortrainen en circustrucs leren, en willen we bereiken dat ze trots zijn op zichzelf. Ze weten al meer wat ze willen, en kunnen vanaf nu veel verschillende soorten lessen volgen, waardoor ze zich in de breedte ontwikkelen. 

JONGEREN
12+
#community #mad skills

Vanaf 12 jaar willen we enerzijds dat de jongeren technisch sterk groeien, anderzijds brengen we onze jongeren samen om zich te amuseren en bouwen we aan een sociaal netwerk. Enerzijds zorgen we voor een brede ontwikkeling in onze jongerenlessen, anderzijds kunnen jongeren de lat hoog leggen tijdens onze specialisatielessen.

CIRCUS, ACROBATIE EN PARKOUR & TRICKING
De lessen circus, parkour & tricking en acrobatie zijn voor iedereen toegankelijk. Het aanbod is zo breed dat je blijft bijleren in verschillende technieken en op creatief en sociaal vlak. Er is ruimte om te zoeken naar wat dit voor de groep betekent en om af en toe ook gewoon eens kei hard zombiebal te spelen

SPECIALISATIELESSEN
De specialisatielessen zijn er voor de jongeren die willen focussen op één techniek en daar kei goed in willen worden. Jongeren leren dat werken aan kracht, lenigheid en zelfstandig trainen hiervoor belangrijk zijn.  Als je graag een specialisatieles wil volgen, moet je aan de technische basisvoorwaarden voldoen én tonen dat je naar de les komt om stevig door te trainen. Op tijd komen, de volledige matlengte oefeningen doen, thuis lenigheid trainen,...  tonen aan dat je er écht voor wilt gaan.

Technische basisvoorwaarden voor de specialisatielessen  

Waarom?

Elke les is anders en je moet vooral kiezen waar je je goed bij voelt. Als 14-jarige voor de 'circus jongeren' les kiezen en zowel kegels als slackline als trapeze trainen is super straf. Een leeftijdsgenoot die ervoor kiest om de volledige focus te leggen op Parkour is even straf. Specialiseren kan, maar hoeft zeker niet.

We willen dat al onze kinderen en jongeren een brede basis van verschillende technieken hebben (jongleren, evenwicht,…) en een stevig niveau van grondacro hebben voordat ze specialiseren. Daarom hebben we de leeftijd van de specialisatielessen veranderd naar +12 jaar. 

Waarom? Uit een rondvraag van professionele artiesten en circusscholen is een brede basis en een goed niveau van grondacro, samen met zelfdiscipline, basisconditie en lenigheid, belangrijker dan één techniek superhard beheersen. Het is dus alleen maar in het voordeel van alle jongeren om zo lang mogelijk breed te ontwikkelen en de juiste werkhouding te creëren, moest een professionele carrière jouw ambitie zijn. 

Kortom, door het aanbieden van deze twee paden krijgt elke jongere in onze circusschool een plek voor zijn/haar eigen traject. 

BXL Composé

De crème de la crème van Circus Zonder Handen op de planken. Dit is BXL Composé. Maak deel uit van deze jonge dynamische groep Brusselaars en creeër en experimenteer met urban circus, beweging, performance, technieken,... Je stapt in een artistiek jaartraject waarin je als artiest begeleiding en podiumkansen krijgt, er ruimte is om te groeien en nieuwe mensen en plekken te leren kennen!

Handlangers

Als Handlanger word je in een jaar opgeleid tot circusanimator! Hoe leg je circustechnieken uit aan kinderen? Wat met straffen en belonen? Hoe maak ik contact met verschillende jongeren?

Je leert je begeleidersstijl kennen, ontdekt de leefwereld van kinderen, scherpt je  circusskills aan, leert nieuwe technieken, werkt in team, neemt engagement op,... In dit jaartraject verwerf je kennis en vaardigheden als circusassistent en het begeleiden van urban en circuslessen. Het is voor ons heel belangrijk om je thuis te voelen en je talenten te ontdekken!

Wij maken een selectie op basis van motivatie en engagement!