Lessenrooster

Bekijk hier het overzicht van de lessen

Lessenrooster 2020-2021

!!! Op onze Corona-pagina vind je een ACTUEEL LESOVERZICHT !!!

Geen inschrijvingen meer dit schooljaar!

Door de corona-maatregelen kan je nu niet meer inschrijven voor de resterende lessen van het schooljaar 2020-2021. Wij zien jullie graag vanaf volgend schooljaar in onze lessen! 

Kleuters

Circomotoriek

Kleuters worden tijdens deze les begeleid door een volwassene (mama, papa, grote broer of zus,...) die bij voorkeur als vaste begeleider de lessenreeks mee volgt. Samen verkennen we de beginselen van circustechnieken. Acrobatie staat centraal en we werken met “echt” circusmateriaal (flowerstick, reuzenbal, ton, trapeze,...). Regelmatig doen we oefeningen zonder materiaal: kruipen, sluipen, rollen en zelfs vliegen door de lucht. De bewegingsfilosofie van Veronica Sherborne wordt gebruikt als uitgangspunt.

Kleutercircus

De les kleutercircus wordt georganiseerd in samenwerking met onze wijkpartner Centrum West. Kleuters uit de buurt verkennen op speelse wijze de beginselen van circustechnieken. Op een laagdrempelige manier komen verschillende circustechnieken aan bod. De kleuters leren samenwerken en zichzelf creatief uitdrukken.

Opgelet: inschrijven voor deze les gebeurt via onze partner Centrum West.

Kleutercircus

Kinderen

Circus

Circus 1     6-7j
Met circus 1 leer je ALLE circustechnieken! Je maakt kennis met de vier grote onderdelen van circus: jongleren, luchtacrobatie, grondacrobatie en evenwicht. Spelenderwijs verken je steltlopen, ballopen, tonlopen, rola bola, koorddansen, jongleren met sjaaltjes, bordjes draaien, flowerstick, diabolo, trapeze… Je leert samenwerken, jezelf creatief uitdrukken en je krijgt de kans om op eigen niveau circustrucs in te oefenen.

Circus 2      8-12j

Circus kent zoveel verschillende technieken! Vanaf 8 jaar trainen we door en ontdekken we verder wat de diverse circuswereld te bieden heeft. De lessen worden iets moeilijker en spannender. Je drukt je creatief uit, je leert nieuwe circustechnieken en bouwt verder op eerder aangeleerde circustrucs op je eigen tempo. We dagen je uit met o.a. eenwieler, diabolo, jongleren met balletjes en slackline.

Circustheater

Theater mist soms een beetje circus. En circus mag soms wat theatraler zijn.

Voor deze les trekt Circus Zonder Handen naar Maison des Cultures - een echt theater!-, waar de circus- en theaterdocenten je zullen uitdagen om out-of-the-box te denken.

De focus ligt op het aanleren van spel- en theatervaardigheden en op wat je met je reeds geleerde circustechnieken kan doen op een podium. Je leert hoe je jouw ervaring kan inzetten in het maken van een vertelling in de breedste zin van het woord. Natuurlijk stappen degenen met minder ervaring op het einde van de rit ook buiten met extra circus-technische ervaring.

Op het einde van het jaar zal je dankzij deze les met meer vertrouwen op scène staan en beter weten hoe je een publiek kan boeien.

Deze les is zowel voor showbeesten als voor zij die graag wat meer zelfvertrouwen kweken en is de ideale opstap om later in een productiegroep van Circus Zonder Handen te stappen.

Acrobatie

Iedereen met doorzettingsvermogen en de wil om bij te leren zit op zijn plaats in deze les. We dagen je uit met diverse acrobatische technieken op jouw eigen niveau: grondacro, trapeze, doek, chinese mast, bascule, urban acro, rope skipping, acro porté,... De verschillende technieken komen doorheen het jaar in modules aan bod. Je traint op lenigheid en kracht en optimaliseert je werkhouding. Je leert samenwerken, jezelf fysiek uitdrukken, vertrouwen geven en krijgen. 

Elke les start met een stevige gemeenschappelijke opwarming, daarna maak je grondig kennis met de techniek(en) waarin je wenst bij te leren. Eens je voldoende kracht, lenigheid en technisch niveau hebt, bestaat er vanaf 12 jaar de mogelijkheid om door te stromen naar onze specialisatielessen.

Parkour & Tricking (voordien urban acro)

Wil jij ook Parkour leren zoals Pieter of Soufian in Hoodie? Dan is deze les iets voor jou! Je leert de basis van heel wat straffe urban technieken: parkour, tricking, rope skipping en spectaculaire acrobatische sprongen op de airtrack. En mocht je het nog niet weten: Girls can jump!!

Conditie, (sprong)kracht, lenigheid en coördinatie worden getraind om zo spectaculair mogelijke over obstakels te vliegen en urban kunsten uit te voeren. Onze gespecialiseerde trainers stimuleren je creativiteit en bieden uitdaging op maat. Ze bieden je de perfecte balans tussen een veilige leeromgeving en de urban ‘freestyle’ die zo uniek is aan deze bewegingsvormen.

Eens je de basis van Parkour en Tricking onder de knie hebt, kan je na overleg met je trainer doorstromen naar de specialisatieles Parkour of Tricking

Rope Skipping

Rope Skipping is de ideale ontmoeting tussen urban acrobatie en sport. Je leert springen in verschillende touwen op muziek. Dit doe je alleen of in team. In een latere fase leer je acrobatische sprongen in de touwen. Door het ropeskippen verbeter je je conditie, je gevoel voor ritme, coördinatie en springtechnische vaardigheden.
Rope Skipping heeft een veelzijdig en urban karakter en kan zowel competitief als artistiek beleefd en uitgevoerd worden.

Rope Skipping

Jongeren

Circus jongeren

Vanaf 12 jaar kom je in de jongerenles Circus. Je bent nu klaar om nieuwe technieken te leren zoals bascule, samen jongleren met diverse objecten, balanceren op een slackline, duo luchtacrobatie... 

Je leert zelfstandig trainen en werkt aan jouw mad skills. Je werkt samen en leert jezelf creatief uitdrukken. Verschillende circustechnieken dagen jou uit om op eigen niveau aan jouw persoonlijke circusambitie te werken. Eens je voldoende technisch niveau hebt, bestaat er de mogelijkheid om door te stromen naar onze specialisatielessen, moest dit je ambitie zijn. 

Acrobatie jongeren

Vanaf 12 jaar kan je terecht in de jongerenles Acrobatie. Iedereen met doorzettingsvermogen en de wil om bij te leren zit op zijn plaats in deze les. We dagen je uit met diverse acrobatische technieken op jouw eigen niveau: grondacro, trapeze, doek, chinese mast, bascule, urban acro, rope skipping, acro porté,... De verschillende technieken komen doorheen het jaar in modules aan bod. Je traint op lenigheid en kracht en je leert de technieken creatief benaderen om je eigen stijl te ontwikkelen. Je leert samenwerken, jezelf fysiek uitdrukken, vertrouwen geven en krijgen. 

Elke les start met een stevige gemeenschappelijke opwarming, daarna maak je grondig kennis met de techniek(en) waarin je wenst bij te leren. Eens je voldoende kracht, lenigheid en technisch niveau hebt, bestaat er de mogelijkheid om door te stromen naar onze specialisatielessen, moest dit je ambitie zijn. 

Parkour & Tricking (voordien Urban Acro)

Wil jij ook Parkour leren zoals Hoodie van Ketnet? Dan is deze les iets voor jou! Je leert de basis van heel wat straffe urban bewegingsvormen via parkour, tricking, spectaculaire acrobatische sprongen op de airtrack en rope skipping. Onze gespecialiseerde trainers stimuleren je Urban creativiteit en bieden straffe technische uitdaging op maat. 

Conditie, (sprong)kracht, lenigheid en coördinatie worden getraind om zo spectaculair mogelijk de technieken uit te voeren. De trainers bieden de perfecte balans tussen een veilige leeromgeving en de Urban ‘freestyle’ die zo eigen is aan deze bewegingsvormen.

Eens je de basis van Parkour en Tricking onder de knie hebt, kan je na overleg met je trainer doorstromen naar de Urban specialisatieles van je favoriete Urban Acro techniek. 

We raden onze Parkour en Tricking leden ook aan te komen bijtrainen tijdens de Open Training (gratis voor leden en als je ouder bent dan 14 jaar) en/of om een andere acrobatische les bij te volgen voor een zo goed mogelijke acrobatische ontwikkeling.

Rope Skipping

Rope Skipping is de ideale ontmoeting tussen urban acrobatie en sport. Je leert springen in verschillende touwen op muziek. Dit doe je alleen of in team. In een latere fase leer je acrobatische sprongen in de touwen. Door het ropeskippen verbeter je je conditie, je gevoel voor ritme, coördinatie en springtechnische vaardigheden.
Rope Skipping heeft een veelzijdig en urban karakter en kan zowel competitief als artistiek beleefd en uitgevoerd worden.

Open Training

De open training is de ultieme plek om ‘bij te trainen’ en je techniek bij te schaven. Via tricksharing til je je niveau en dat van anderen naar een hoger niveau. Regelmatig komen gastdocenten en andere artiesten langs die je een boost geven. Dit is ook de plaats om te werken aan een eigen creatie of je ‘work in progress’ uit te testen.

Volwassenen

Acro Circus

Goesting om jezelf elke week te verbazen samen met een toffe bende volwassenen? 

In de les Acro Circus krijgen volwassenen een gevarieerd circusjaar voorgeschoteld. Doorheen het jaar komen de verschillende technieken van acrobatie en circus in modules aan bod: grondacro, acro porté, jongleren, ballopen, tonlopen, doek, trapeze, slackline, bascule, diabolo, chinese mast, urban acro, rope skipping, éénwieleren,... Je bepaalt zelf welke discipline je verder ontwikkeld.

Je traint op kracht en lenigheid en bouwt de technieken stapsgewijs op. Elke les start met een stevige gemeenschappelijke opwarming en grondacro. Daarna kies je om in kleine groepjes te trainen in de technieken waarin je wenst bij te leren. Je werkt samen en leert jezelf creatief uitdrukken, vertrouwen geven en krijgen. De rode draad? Fun en een beetje zweten!

Eens je voldoende technisch niveau hebt, bestaat er de mogelijkheid om door te stromen naar onze specialisatielessen, moest dit je ambitie zijn. Tijdens of op het einde van het jaar bekijk je samen met jouw trainer in welke les jij op je plek zit.

Open training

De open training is de ultieme plek om ‘bij te trainen’ en je techniek bij te schaven. Via tricksharing til je je niveau en dat van anderen naar een hoger niveau. Regelmatig komen gastdocenten en andere artiesten langs die je een boost geven. Dit is ook de plaats om te werken aan een eigen creatie of je ‘work in progress’ uit te testen.

Open training

Specialisatielessen

Specialisatie Grondacro & Porté

Dit is de ideale les voor iedereen die van fysieke uitdaging houdt en wil uitpakken met spectaculaire tricks!  Je werkt rond de verschillende aspecten van dynamische grondacrobatie: salto, rad, flikflak en hand to hand, 2 hoog of 3 hoge schouderstanden, dynamsche salto’s en vliegen door de lucht.

Elke les tillen we de techniek naar een hoger niveau en maken we deze oefeningen extra dynamisch.

Een flikflak en porté technieken  leer je niet op een-twee-drie, dus we bouwen de lessen rustig maar zeker op.

Naast het technische aspect van de acrobatie besteden we veel aandacht aan het ontwikkelen van een eigen stijl. De ideale mix van zuivere techniek en creatief bewegen!

Je wordt sterk, lenig, en handig. Je leert samenwerken, jezelf fysiek uitdrukken, vertrouwen geven en krijgen.

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

(Deze les gaat gelijktijdig door met de specialisatieles bascule. Er wordt samen opgewarmd en grondacro getraind, waarna we in twee groepen splitsen om specifiek verder te trainen. Moest je zin hebben om soms eens van techniek te switchen, kan dat!)

Specialisatie Bascule

Spring letterlijk de hoogte met Bascule! iBij Bascule worden de acrobaten volgens het principe van een wipplank in de lucht gekatapulteerd. 

Voor deze techniek is kracht en een basis dynamische grondacro vereist. Daarom oefenen we elke les dynamische grondacro een grondige opwarming en fysieke voorbereiding. We trainen onze techniek op de bascule en oefenen veel op de trampoline. 

Naast het technische aspect besteden we ook voldoende aandacht aan het artistieke: het onderzoeken van eigen stijl, aaneenschakeling van trucs door creatieve bewegingen,...

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

(Deze les gaat gelijktijdig door met de specialisatieles grondacro & porté. Er wordt samen opgewarmd en grondacro getraind, waarna we in twee groepen splitsen om specifiek verder te trainen. Moest je zin hebben om soms eens van techniek te switchen, kan dat!)

Specialisatie Mast

Klim letterlijk de hoogte in op de mast! De Chinese mast is een grote paal waar je op en aan hangt om verschillende spectaculaire trucs uit te voeren.

Voor deze techniek is kracht en een stevige basis grondacro vereist. Daarom oefenen we na een grondige opwarming en fysieke voorbereiding in  elke les dynamische grondacro. We trainen onze techniek in de mast en bouwen de lessen stapsgewijs op.

Naast de technische aspecten besteden we ook voldoende aandacht aan het artistieke: het onderzoeken van eigen stijl, aaneenschakeling van trucs door creatieve bewegingen,...

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

(Deze les gaat gelijktijdig door met de specialisatieles luchtacro. Er wordt samen opgewarmd en grondacro getraind, waarna we in twee groepen splitsen om specifiek verder te trainen. Moest je zin hebben om soms eens van techniek te switchen, kan dat!)

Specialisatie Luchtacro

Als je houdt van hoogtes, ingewikkelde knopen en wat waaghalzerij zit je in deze les helemaal op je plek! Bij de trapeze klim je de touwen in. Je leert straffe figuren maken soms zelfs in duo of trio. In het doek leer je al klimmend, draaiend en tollend spectaculaire trucs.
We werken veel op kracht van armen en benen alsook op lenigheid. Na een stevige opwarming kies je als deelnemers zelf of je op doek of trapeze traint. Dit maakt het mogelijk te specialiseren en te focussen op één techniek.
De docenten dagen de deelnemers uit om hun eigen stijl te ontwikkelen en creatief te leren omgaan met de aangeleerde techniek door deze persoonlijk te interpreteren.

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

(Deze les gaat gelijktijdig door met de specialisatieles Mast.  Er wordt samen opgewarmd en grondacro getraind, waarna we in twee groepen splitsen om specifiek verder te trainen. Moest je zin hebben om soms eens van techniek te switchen, kan dat!)

Specialisatie Parkour

Hou je van vrijheid en zoek je vaak grenzen op? Dan is parkour iets voor jou.
Klimmen, springen, salto’s over, onder, tussen obstakels door in een zaal of in de openbare ruimte: aan jou de keuze! In parkour train je op precisie, lenigheid, snelheid coördinatie en kracht. Je leert creatief omgaan met de aangeleerde moves. Zo vind je je eigen en unieke ‘ way through’.
Verleg je grenzen en leer je lichaam perfect beheersen in deze explosieve acrobatische les met een urban feel!

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

(Deze les gaat gelijktijdig door met de specialisatieles Tricking. Er wordt samen opgewarmd en grondacro getraind, waarna we in twee groepen splitsen om specifiek verder te trainen. Moest je zin hebben om soms eens van techniek te switchen, kan dat!)

Specialisatie Tricking

Je eigen lichaam en wat durf. Dat zijn de de basisingrediënten van tricking! Deze urban acrobatische les bestaat uit een mengeling van martial arts moves en acrobatische bewegingen. Met ons lichaam als enige attribuut maken we een originele aaneenschakeling van sprongen en kicks.
Urban creativiteit staat centraal: je verkent jouw technisch kunnen, je schakelt diverse bewegingen aan elkaar en je vindt zelf nieuwe bewegingen uit.

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

(Deze les gaat gelijktijdig door met de specialisatieles Parkour. Er wordt samen opgewarmd en grondacro getraind, waarna we in twee groepen splitsen om specifiek verder te trainen. Moest je zin hebben om soms eens van techniek te switchen, kan dat!)

Specialisatie Jongleren

Jongleren met ballen, kegels, ringen, diabolo, flowerstick,... een droomles voor wie graag van alles de lucht in gooit en weer vangt! Je fijne motoriek en oog-hand-coördinatie wordt sterk ontwikkeld. Onze docenten dagen je uit om veel bij te leren en creatief met je trucs aan de slag te gaan. Door trick-sharing leren we veel van elkaar en af en toe tilt een gastlesgever je naar een hoger niveau. 

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

Specialisatie Rope Skipping

Eens je een goede basis in Rope Skipping hebt ontwikkelt kan je verder specialiseren in deze Urban bewegingsvorm. Spectaculaire acrobatische sprongen, ingewikkeldere sprongen en touwen combinaties, toewerken naar een demo samen met andere Rope Skippers,... Ingrediënten voor een ideale Specialisatie Rope Skipping.
We raden onze Rope Skippers met straffe acrobatische ambities aan om ook een puur acrobatische les te volgen waarin de sprongen buiten de touwen worden aangeleerd. Zo kan de combinatie met Rope Skipping vlotter gemaakt worden. Ook komen bijtrainen in de Open Training (gratis voor leden) is aanbevolen.

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

Uitschrijvingsvoorwaarden

NL

> Uitschrijven voor een wekelijkse les kan tot vlak na de tweede les. Je betaalt wel een administratieve kost van 15,00€ voor de uitschrijving én de kost per les die gepasseerd is, het overige deel van het reeds betaalde inschrijvingsgeld wordt teruggestort. 

> Daarna kan er enkel nog geannuleerd worden om medische redenen. Je betaalt dan ook een administratiekost van 15,00€ en de kost per les die al gepasseerd is. De rest van het reeds betaalde inschrijvingsgeld wordt teruggestort. 

Een annulatie of uitschrijving kan enkel schriftelijk; via e-mail (niki@zonderhanden.be) of per post (Steenweg op Merchtem 9 1080 Sint-Jans-Molenbeek). De uitschrijving gaat in op datum van dit schrijven.

FR

> Vous pouvez vous désinscrire pour un cours hebdomadaire jusque juste après la deuxième leçon. Vous payez les frais administratifs de 15,00€ pour la désinscription et le coût par cours écoulé, le solde du montant d’inscription déjà acquitté sera remboursé. 

> Après, l'annulation est possible uniquement pour des raisons médicales. Vous payez aussi les frais administratifs de 15,00€ pour la désinscription et le coût par cours écoulé, le solde du montant d’inscription déjà acquitté sera remboursé.

Une annulation ou une désinscription n’est possible que par écrit; par e-mail  (niki@zonderhanden.be) ou par la poste (Chaussée de Merchtem 9 1080 Molenbeek-Saint-Jean). La désinscription commence à la date de cette écriture.